ZA BRZI ZALOGAJ: KFC stoji iza računara koji ima spremnik za pečenu piletinu. Da, dobro ste pročitali... (VIDEO)

KFC je u saradnji s Cooler Masterom napravio PC računar koji služi kao izvor pečene piletine. Upoznajte KFConsole...

  • HiTec

  • 03. Jan. 2021  03. Jan. 2021

  • 0

Prošla godina nije prestajala nuditi, govorili su u MakeUseOfu.

"I nikad nismo mislili da ćemo vidjeti vijest u kojoj KFC ulazi u svijet stolnih računala, no kao što smo očekivali, to je napravio sa stilom, ujedinivši snage sa poznatim proizvođačem Cooler Master. Njihov proizvod je mješavina reklame, vica i genijalnosti, a ime mu je KFConsole", piše "Tportal".

Ma, ne radi se o šali - riječ je o PC-ju koji može pokretati igre u 4K pri 240 sličica u sekundi dok u isto vrijeme grije krilca do savršenstva.

KFConsole je PC koji može grijati piletinu - radi se o računaru koji ima poseban dio za pečenu perad. Sudeći prema izgledu uređaja, riječ je o cilindričnom crnom kućištu koje ima ladicu u koju se može spremiti slasni zalogaj - konkretno, oko dva pileća krilca.

Cooler Master kao tehničke specifikacije navodi Intel Cluck Nuc 9 Extreme Compute Element. Njegova uloga je smanjenje prostora koje zauzima kućište dok u isto vrijeme zadržava performanse gejming računala.

Za grafiku je zaslužna ASUS-ova kartica koju je moguće zamijeniti novom i bržom (kad za to dođe vrijeme), a cijelu stvar podupiru čak dva Seagateova SSD-a od 1 TB. Računalo, prema proizvođaču podržava virtualnu stvarnost, ray tracing i gejmanje pri 240 sličica u sekundi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...