SAMO U NJEMAČKOJ: Ovoga se lopovi najviše boje, nevjerovatno je kako je policija otkrila ukradeni BMW X1

Lopov se riješio ukradenog automobila tako što ga je potopio u rijeci Majni.

  • Auto

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Jedan zanimljivi slučaj zbio se u Njemačkoj, koji na praktičnom primjeru pokazuje kako funkcionira sistem za hitne pozive u automobilima (eCall). Radi se o jednom BMW-u X1.

Lopov se riješio ukradenog automobila tako što ga je potopio u rijeci Majni. No, sigurnosni centar BMW-a u srijedu navečer primio je poziv putem sistema za hitne pozive. Na poziv se niko nije javljao, ali u BMW-u su pronašli vozilo zahvaljujući prijenosu podataka o lokaciji. Automobil proizveden 2019. godine, vjerovatno je ukraden u Hasselrothu u Hessenu, objavila je u četvrtak policija u Offenbachu.

Kad je proizvođač primio poziv za hitne slučajeve, vlasnik vozila navodno još nije primijetio da mu je automobil ukraden. O tome da mu je BMW na dnu rijeke, saznao je tek nakon policijskog poziva. Te su noći vatrogasci i policija čamcima i roniocima pretražili riječno područje – i otkrili prazan BMW.

U automoblima se eCall aktivira i bez asistencije vozača, kada računar procijeni da se dogodila nesreća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...