RADONČIĆEVI LJUDI U VELIKIM PROBLEMIMA: Socijaldemokrate BiH otkrile ko stoji iza pokušaja DRŽAVNOG UDARA u TK

"Grupa nezadovoljnih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona pokušala je posljednjeg dana prošle godine srušiti ustavni poredak Federacije BiH, nelegalno zaposjesti Skupštinu i oboriti Vladu TK. To im, kao što je poznato, nije uspjelo", navodi se u saopćenju Socijaldemokrata BiH.

  • Politika

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 3

- Nakon neuspjelog puča, grupa nezadovoljnih zastupnika iz reda SDP-a, SBB-a, PDA i Naše stranke pokušava uspostaviti parainstitucije – nekakvu krnju Skupštinu i birokratsku Vladu TK, bez ministara. Poturaju to pod frazom da u Tuzlanskom kantonu „djeluju dvije skupštine i dvije vlade TK“.

Uzaludan je i ovaj pokušaj pučista, jer građani znaju da postoji samo jedna Skupština i samo jedna Vlada TK, one koje su legalno izabrane, uz poštovanje Ustava, zakona i svih legalnih procedura. Sve ostalo je nelegalno.

Postoji i inicijativa za smjenu legalne Vlade TK, ali je ona upitna zbog pokrenute apelacije kod Ustavnog suda Federacije BiH – zbog narušavanja vitalnog nacionalnog interesa.

Pučisti očigledno ne mare za Ustav, zakone i procedure pa ne žele čekati da se okonča postupak pred Ustavnim sudom Federacije BiH. Zbog toga se služe prljavim trikovima, skrećući pažnju sa svojih nezakonitih pokušaja državnog udara i stvaranja paralelnih institucija.

Zbog antiustavnog i protuzakonitog djelovanja zastupnika SDP-a, SBB-a, PDA i Naše stranke, već su nadležnim institucijama predate krivične prijave. Očekujemo od pravosudnih organa hitno postupanje i sankcioniranje pučista, kao i reakcije OHR-a, CIK-a i svih drugih nadležnih domaćih i međunarodnih institucija - navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...