POZADINA NAPADA U BIHAĆU: Povrijeđeni Majetić ranije hapšen zbog pomaganja u ubistvu, migranti ga optužili za seksualno uznemiravanje

Uhapšeni migranti kazali su policijskim istražiteljima da je Majetić seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu te da je zbog toga došlo do fizičkog obračuna.

  • Hronika

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 2

Tri osobe marokanskog porijekla, dva muškarca i jedna djevojka, zvanično su osumnjičeni za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Trenutno se nalaze u prostorijama MUP-a USK. Osumnjičeni su da su u nedjelju navečer nožem nanijeli teže tjelesne povrede Bišćaninu Hazimu Majetiću. Prema informacijama "Istrage", uhapšeni migranti su kazali policijskim istražiteljima da je Majetić seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu te da je zbog toga došlo do fizičkog obračuna. Inače, povrijeđeni Hazim Majetić višestruki je povratnik u činjenju krivičnih djela i osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, a ta osuda mu je izbrisana iz kaznene evidencije 2018. godine. Majetić je, prema informacijama "Istrage", živio u istoj ulici gdje su boravili i uhapšeni migranti tako da policija sumnja da su se poznavali odranije.

“Povrijeđeni Majetić je kriminalno aktivno lice”, kazali su sagovornici iz MUP-a USK.

Hazim Majetić je, naime, 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.

altRješenje o određivanju pritvora Hazimu Majetiću

Podsjećamo, pripadnicima MUP-a USK u nedjelju navečer je prijavljeno da je u Cazinskoj ulici u Bihaću došlo do fizičkog obračuna te da je policija na mjestu događaja zatekla jednu osobu s ubodnom ranom u predjelu stomaka. Napad se dogodio u bihaćkom naselju Prekounje, a prema izjavama svjedoka ovog događaja, napadači su migranti koji borave u napuštenim kućama u tom bihaćkom naselju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...