ŠTA PLANIRA KIM JONG-UN: Sjeverna Koreja tvrdi da nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a sada traži...

Sjeverna Koreja je krajem januara prošle godine, nakon što je izbila pandemija, u potpunosti zatvorila svoje granice i zabranila međunarodna putovanja.

  • Svijet

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Sjeverna Koreja, koja tvrdi da od početka pandemije nema nijedan registrovan slučaj zaraze koronavirusom, putem Globalnog saveza za vakcine (GAVI) zatražila je vakcine protiv Covida-19.

Kako javlja ”Wall Street Journal”, Sjeverna Koreja nije potvrdila nijedan slučaj zaraze, ali je od GAVI-ja, koji pomaže zemljama u tranziciji u pristupu vakcini, zatražila vakcinu. GAVI se nije oglasio u vezi s ovim pitanjem.

Iako je dosad testovima podvrgnuto na hiljade slučajeva, Pyongyang nije potvrdio nijedan slučaj zaraze.

Sjeverna Koreja je krajem januara prošle godine, nakon što je izbila pandemija, u potpunosti zatvorila svoje granice i zabranila međunarodna putovanja.

List ”South China Morning Post” u martu je javio da je oko 200 sjevernokorejskih vojnika umrlo od zarazne bolesti Covid-19, a da je nekoliko hiljada ljudi u karantinu.

Prve isporuke vakcina koje će distribuirati GAVI, ovisno o pravnom procesu u svakoj zemlji, trebale bi početi u prvom kvartalu 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...