OVO JE EKSPOZE NOVOG PREMIJERA U SARAJEVU: Evo šta obećava građanima

Forto je za svoj ekspoze naveo da je "zasnovan na viziji razvoja".

  • Vijesti

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Mandatar za novu Vladu Kantona Sarajevo Edin Forto iz Naše stranke (NS) obrazložit će Skupštini KS ekspoze koji sadrži više od 20 stranica. Ekspoze sadrži prijedlog hitnih mjera usljed pandemije koronavirusa te prijedlog mjera koje se odnose na svako ministarstvo.

Forto je za svoj ekspoze naveo da je "zasnovan na viziji razvoja, baziranoj na programskim mjerama i načelima, usaglašenim u dobroj vjeri kroz ozbiljne političke pregovore participirajućih političkih organizacija i samostalnih zastupnika i zastupnica".

Pozvao je na društveno ujedinjenje, ocijenivši da je to imperativ, nastao u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Ovo je vrijeme solidarnosti i empatije. Ovo je trenutak kad moramo pokazati da imamo i znanje, i kapacitete, i snagu da na prijetnje odgovorimo razboritošću, stvarajući uslove za dostojanstven život svih građana i građanki", dodao je.

Kako je naveo Forto, duboko je uvjeren da ovo može biti godina preokreta. Kao dva ključna principa je naglasio otvorenost i odgovornost. Ponovo je obećao transparentnost u radu, piše "Klix".

"Sve što radimo, znat će se. Građanima i građankama će biti dostupne jasne i precizne informacije. Danas ćemo predstaviti svoje politike, ali vam obećavam da ćemo redovno obavještavati kako se one provode i koji su rezultati ostvareni", najavio je.

Među najvećim problemima je izdvojio zagađenost zraka i javnu (ne)čistoću.

"Sarajevo može biti lijepa, uredna, zdrava, interesantna i pametna sredina. Da bismo to bili, moramo da dijelimo minimum zajedničkog, a to su navedena htijenja", potcrtao je Forto.

Prema njegovim riječima, svako treba da radi svoj posao i od opozicije očekuje da bude snažan korektiv.

Skupština Kantona Sarajevo trebala bi na današnjoj online sjednici izglasati treći saziv izvršne vlasti od općih izbora 2018. godine.

Cijeli tekst Fortinog ekspozea možete pročitati ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...