MIRZA ČELIK OTKRIO SVE: "Neke stvari ne treba gurati ispod tepiha... razlog mog nedolaska na prethodne dvije sjednice jeste..."

U Sarajevu se održava online sjednica Skupštine KS na kojoj bi trebao biti imenovan novi saziv Vlade KS.

  • Mini market

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Bivši predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik (SDA) govorio je o razlozima svog nedolaska na prethodne dvije sjednice.

“Razlog mog nedolaska na prethodne dvije sjednice jeste bio način da pokažem da i u mojoj stranci treba nešto da se promijeni, da sam pobornik da neke stvari ne trebamo da guramo ispod tepiha. Razlog je, također, da ne želim da budem uspavan i da neću nikad biti nedovoljno borben za neke projekte koji su bitni za građane KS pa i šire. Također, želim da se ogradim od nastupa svih zastupnika, a čak i iz kluba iz kojeg dolazim, na način na koji nije primjeren za Skupštinu KS, a to jeste da vodimo mahalašku politiku, da se tako izrazim. Podržavat ću sve one projekte koji su bili i koji će biti dobri za naše suigrađane. Želim da zahvalim Nenadiću i kompletnoj Vladi na saradnji i o nastavku mog djelovanja kako u Klubu SDA, ukoliko se to ne bude njima svidjelo, imaju organi stranke i neka odluče o tome”, kazao je Čelik.

Prije njega, mandatar za sastavljanje nove Vlade Edin Forto (NS) izložio je ekspoze po resorima, piše N1.

Za ministra finansija trebao bi biti imenovan Davor Čičić (SDP), za ministra zdravstva Haris Vranić (SDP), za ministra privrede Adnan Delić (NiP), za ministra saobraćaja Adnan Šteta (SDP), za ministricu pravde i uprave Lejla Brčić (NS), za ministra unutrašnjih poslova Admir Katica (NiP), za ministra kulture i sporta Samir Avdić (NiP), za ministra prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture Enver Hadžiahmetović (NiP), za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih Melika Husić-Mehmedović, za ministricu odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović (NiP), za ministra za boračka pitanja Omer Osmanović (NiP) te za ministricu rada, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović (NiP).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...