"OČEKUJU DA NAROD VJERUJE OVIM IGROKAZIMA, A NE SVOJIM OČIMA…": Svetlana Cenić prizemljila premijera Novalića i njegove eksperte pa otkrila stvarno stanje…

Profesorica Svetlana Cenić aktivna je na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 2

Tako je Cenićka na Twitteru komentirala statističke pokazatelje o ekonomskoj situaciji u Federaciji BiH.

„Bar milion puta sam izgovorila kako se kod nas šminka statistika i očekuje da narod veruje ovim igrokazima, a ne svojim očima. Zamislite strategije i planove temeljene na takvoj statistici! Šta zamislite?! Pa, već gledate“, poručila je Svetlana Cenić.

"... promjena sa -5,6 posto na -10,5 posto) je promjena softvera koji se koristi za sezonsko podešavanje, tako da je od trećeg tromjesečja 2020. godine cijela serija podataka sezonski podešena u programu JDEMETRA+..." Uzgred, državna agencija je i tada rekla da je toliki pad“, komentirala je profesorica Cenić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...