ČUDO NEVIĐENO: Ovo je najveća autopraonica na svijetu, dnevno može oprati čak 4.000 vozila, pogledajte zbog čega vozači satima čekaju u redu… 

Samo ventilatori za sušenje automobila troše 6.000 kilovat-sati struje dnevno, što je, otprilike, potrošnja dva kućanstva godišnje.

  • Auto

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 0

Autopraonica prikladno nazvana "Mr. Wash" nalazi se u Frankfurtu u Njemačkoj. Dnevni kapacitet joj je 4.000 automobila, a zapošljava više od 100 radnika.

Cijeli sistem ima posebne pompe koje povećavaju pritisak vode iz vodovoda, a ugrađeni su i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda, koji recikliraju iskorištenu vodu i vraćaju je u sistem. Tako se smanjuju troškovi.

Samo ventilatori za sušenje automobila troše 6.000 kilovat-sati struje dnevno, što je, otprilike, potrošnja dva kućanstva godišnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...