„OVO JE ČISTI AVANTURIZAM KOJI IMA ZA CILJ IZAZIVANJE…“: Sredoje Nović u panici zbog najavljene smjene Vijeća ministara BiH, najviše strahuje od poteza SDA

„Smjenu Vijeća ministara BiH nemoguće je provesti bez saglasnosti SNSD-a i svi pokušaji da se to učini, predstavljaju čisti avanturizam, koji ima za cilj izazivanje novih političkih kriza u zemlji", kaže za “Glas Srpske” šef Kluba srpskih delegata u Domu naroda BiH Sredoje Nović.

  • Politika

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 1

- Znaju to i predlagači, ali i svi oni koji podržavaju jednu takvu ideju, poput SDS-a i PDP-a. Ukoliko Predstavnički dom i donese takvu odluku, u slučaju da SDA bude “trojanski konj”, ona nikako ne može proći u Domu naroda i to je ključ čitave ove političke igre. I to ne samo zbog srpskih delegata, već i zbog delegata iz reda hrvatskog naroda. Oni samo žele dodatno ispolitizovati trenutno stanje. Pojedine opozicione partije, a među njima i SDS i PDP, na ovaj način samo pokušavaju stvoriti bolje pozicije za neki naredni period - istaknuo je Nović.

Priznaje kako ovaj saziv Vijeća ministara nije savršen, ali tvrdi i da je više nego tragikomično da taj prijedlog o smjeni podržavaju i one partije koje su proizvele migrantsku krizu, ali su i najodgovornije za nerješavanje niza problematičnih pitanja koja i danas muče građane oba bh. entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...