KOEMAN PREKRIŽIO PJANIĆA: Katalonci slavili u Baskiji, Barcelona umalo prokockala veliko vodstvo protiv Athletica, pogledajte golove

Fudbaleri Barcelone su u gostima nakon preokreta pobijedili Athletic Bilbao sa 3:2 u zaostaloj utakmici drugog kola španske La Lige.

  • Sport

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

Međutim, utakmica za katalonski klub nije baš počela kako su očekivali. Bilbao je odlično otvorio meč i poveo već u trećoj minuti kada je Inaki Williams iskoristio lošu igru odbrane gostiju i pogodio za 1:0.

No, slavlje domaćih trajalo je samo desetak minuta. Barcelona je uspjela da dođe do izjednačenja nakon što je De Jong asistirao, a gol za 1:1 postigao je odlični Pedri.

Katalonci su u 38. minuti došli do potpunog preokreta. Pedri je fantastičnom asistencijom izbacio cijelu odbranu i golmana domaćih, a Messi je rutinski poslao loptu u mrežu Bilbaa.

Barcelona je odlično igrala i u nastavku meča. U 59. minuti, Messi je fantastično šutirao s dvadesetak metara, ali je stativa spasila domaće. No, tri minute kasnije, nije bilo spasa za Bilbao.

Messi i Griezmann su odlično kombinovali, a na kraju je Argentinac postigao svoj drugi gol na meču i pogodio za 3:1. Messi je deset minuta kasnije mogao i do hat-tricka, ali ponovo je stativa spasila domaći tim.

Ipak, Messi je malo pokvario svoju igru u 90. minuti kada je jeftino prodao jednu loptu, a to je iskoristio Muniain i pogodio za 2:3. No, za domaće nije bilo vremena da dođu do remija te se rezultat nije mijenjao do kraja meča.

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić odgledao je pobjedu svog tima s klupe za rezervne igrače.

Barcelona je nakon ove pobjede stigla na treće mjesto sa 31 bodom, dok je Bilbao deveti sa deset bodova manje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...