DODIK POZVAO NA PRAŠTANJE, RAZUMIJEVANJE…: Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio božićnu poruku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Božić, istaknuvši da simbolika ovog velikog praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima, prepunim iskušenja i izazova.

  • Politika

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

"Želim da vam ovi praznici donesu snagu da se izborite sa svim izazovima s kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, koja hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih, okruženi ljubavlju, toplinom i radošću", istaknuo je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželio da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi s vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav 'Mir Božiji - Hristos se rodi' svim vjernicima želim da Božić provedu u skladu sa našom tradicijom - u miru i radosti, u krugu svojih porodica", poručio je član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...