MRZI SVE ŠTO IMA VEZE S ISLAMOM: Suspendovan policajac koji je vršio malu nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta.

  • Društvo

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 2

Javnost u Sandžaku uznemirila je vijest da je službenik Policijske uprave Novi Pazar Zoran Milošević izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije.

Čelnici Policijske uprave u Novom Pazaru ozbiljno su shvatili zahtjev Mešihata Islamske zajednice Novi Pazar da se počinilac ovog gnusnog djela hitno suspenduje i adekvatno kazni. 

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić kazao je da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije, piše "Sandžakpress".

Iz Mešihata su kazali da, ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru te da se suspenzijom Miloševića potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku.

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije je osudio skrnavljenje Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije od strane policajca Zorana Miloševića, službenika Policijske uprave Novi Pazar, inače poznatog po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje obično iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama.

Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...