MARKO ATILLA HOARE, ISTAKNUTI HISTORIČAR: "Trump mi više liči na Koštunicu nego na Miloševića..."

Atilla je neke poteze sada već bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa proglasio nepromišljenima.

  • Mini market

  • 09. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 0

Marko Atilla Hoare, istaknuti historičar i univerzitetski profesor, oglasio se na svom Facebook profilu u vezi sa posljednjim dešavanjima u SAD-u.

On je neke poteze sada već bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa proglasio nepromišljenima, a u svojoj objavi na navedenoj društvenoj mreži naglasio je da bi vještiji političar od Trumpa do sada priznao poraz i planirao povratak na predsjedničku funkciju.

- Sada je gotov. Ljudi ga porede sa Miloševićem, ali Milošević je bio mnogo bolji u taktičkim povlačenjima. Svojim slijepim ustankom u Capitolu Trump je više bio kao Vojislav Koštunica, koji je na nezavisnost Kosova reagirao fingirajući nasilne napade na ambasade u Beogradu, kojima nije postigao ništa osim diskreditacije samog sebe - istaknuo je Hoare.

Podsjetimo da su nedavno demonstranti, uglavnom pristaše Donalda Trumpa, provalile u zgradu Kapitola. Demonstranti su najprije zauzeli područje ispred Capitola, stepenice i dvorište, a potom su provalili vrata i ušli u zgradu. Glavni razlog bijesa bilo je nepriznavanje izbornih rezultata i pobjede Joea Bidena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...