POTVRĐENE CRNE VIJESTI: Lociran nestali avion, spasioci pronašli prtljag putnika i dijelove tijela...

U avionu su bila 62 putnika i člana posade kada je ubrzo nakon polijetanja iz Džakarte nestao sa radara. On je bio na putu za provinciju Kalimantan.

  • Svijet

  • 10. Jan. 2021  10. Jan. 2021

  • 0

Indonežanske vlaste locirale su mjesto pada putničkog aviona "boinga 737", a spasioci su pronašli prtljag putnika i dijelove tijela. U avionu su bila 62 putnika i člana posade kada je ubrzo nakon polijetanja iz Džakarte nestao sa radara. On je bio na putu za provinciju Kalimantan.

Vlasti su danas registrovale signale crne kutije aviona. Više od 10 brodova nalazi se na mjestu pada aviona, kao i mornarički ronioci.

“Otkrili smo signale na dvije tačke, ovo bi mogla biti crna kutija”, rekao je šef indonezijske agencije za potragu i spasavanje Bagus Puruhito, prenosi BBC.

Istražioci su počeli analizu predmeta za koje smatraju da su olupine aviona, uključujući točak i dio trupa aviona.

Portparol policije u Džakarti Jusri Junus rekao je da je agencija za potragu i spašavanje našla dvije torbe.

“Prva torba sadržala je lični prtljag putnika, dok su u drugoj pronađeni dijelovi tijela. Još identifikujemo ove nalaze”, rekao je Junus novinarima.

Akcija potrage i spasavanja suspendovana je sinoć, ali je nastavljena rano jutros. U akciju je uključena i avijacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...