LOŠA PORUKA ZA TURIZAM: Poznato šta će biti sa satovima vrijednim 32.000 eura, ukradenim u hotelu na Jahorini

Ukradeni satovi su pronađeni prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi S. G.

  • Hronika

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 1

Žena iz Rogatice, koja je radnica hotela na Jahorini, osumnjičena je da je iz hotelske sobe od gosta ukrala dva muška sata, čija je vrijednost veća od 32.000 eura.

Krađa je u petak, 8. januara, prijavljena Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, a operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja ko se može dovesti u vezu s krivičnim djelom.

- Istraga je u toku. Ukradeni satovi su pronađeni prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi S. G. Oni će biti vraćeni vlasniku, a nakon dokumentovanja predmeta, protiv S. G. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa. Treba se uzeti i izjava od vlasnika satova, koji još nije saslušan. Ovo djelo je teška krađa i vidjet ćemo šta će nadležni tužilac reći – rekla je Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo, piše "Faktor".

Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera u Bosni i Hercegovini, ističe da je ovo ružna poruka za turizam u našoj zemlji, piše "Hayat".

- Žao mi je što se to desilo. Svi trebaju znati da se vrijedne stvari ne ostavljaju u sobi nego u sefovima hotela. Ne opravdavam osobu koja je to uradila. Ta radnica je loša poruka svim budućim gostima u našoj zemlji i nadam se da neće biti više ovakvih slučajeva – kaže Hadžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...