“SB” NA PRESSU; ENVER BIJEDIĆ UPOZORAVA: "UKC Tuzla je oštećen u svakom pogledu, od Tegeltije ću tražiti odgovor…" (FOTO)

Bijedić je istaknuo da Tuzlanski kanton, kao najmnogoljudniji i najveći, liječi najviše ljudi, a da su oštećeni u svakom pogledu, pa i kada je riječ o raspodjeli testova.

  • Društvo

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Enver Bijedić, predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, upozorio je danas u Sarajevu da je Univerzitetski klinički centar Tuzla oštećen u svakom pogledu prilikom raspodjele sredstava zdravstvenim ustanovama u državi. "Predviđeno je da Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bude dodijeljeno 3,5 miliona KM, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona KM, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 4 miliona KM, a Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla samo 1,5 milion KM", kazao je Bijedić.

Istaknuo je da Tuzlanski kanton, kao najmnogoljudniji i najveći, liječi najviše ljudi, a da su oštećeni u svakom pogledu, pa i kada je riječ o raspodjeli testova, piše Klix.ba.

"U ovoj zemlji se ne rade stvari na način kako bi trebalo. Univerzitetski klinički centar Tuzla je oštećen u svakom pogledu", istaknuo je Bijedić, dodavši da je oštećen i kada je riječ o broju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

Naveo je da će od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na današnjoj sjednici Parlamenta tražiti odgovor na pitanje po kojim se kriterijima vršila raspodjela sredstava.

"To je jedan od elemenata kako Vijeće ministara radi zbog kojeg smo mi nezadovoljni", kazao je Bijedić, zaključivši da se tronacionalna podjela manifestuje kroz rad Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...