OGLASILA SE SDA: Nećemo podržati smjenu Vijeća ministara, cilj opozicije je politički haos

Naglašavaju da u svakoj ozbiljnoj predstavničkoj demokratiji zastupnici, prije nego što upute neku inicijativu, izrade preciznu analizu svih potencijalnih benefita, ali i rizika, i na bazi takve predikcije traže podršku za njeno izglasavanje.

  • Politika

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 5

Stranka demokratske aktivnosti (SDA) neće podržati smjenu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer je u pitanju populistička inicijativa koja nema za cilj da riješi probleme u državi, već da ih produbi i dovede do potpune blokade države.

Kako navode u saopćenju, SDA nije zadovoljna radom predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije te će ga nastaviti kritizirati i vršiti pritisak kako bi počeo ispunjavati svoje obaveze, ali isto tako smatraju da je u ovom delikatnom političkom trenutku za Bosnu i Hercegovinu bolje da ima kakvo-takvo Vijeće ministara nego da ga nema nikako.

“Cilj opozicije, koja očigledno ne razmišlja o građanima, već o idućim izborima, jeste da naprave haotično političko stanje i blokadu države, koja bi trajala iduće dvije godine, nadajući se da bi to, onda, mogli iskoristiti kao argument na sljedećim izborima”, stava su u SDA.

Dodaju da oni koji, na čelu sa SDP-om, podnose ovu inicijativu, na početku mandata su pozvani da budu dio većine i preuzmu odgovornost kroz učešće u Vijeću ministara, ali oni su to izbjegli i sada, kažu u SDA, nemaju pravo nikome da drže lekcije.

Naglašavaju da u svakoj ozbiljnoj predstavničkoj demokratiji zastupnici, prije nego što upute neku inicijativu, izrade preciznu analizu svih potencijalnih benefita, ali i rizika, i na bazi takve predikcije traže podršku za njeno izglasavanje.

“U trenutnom sazivu Parlamenta BiH pojedinci iz opozicije neprestano upućuju populističke inicijative za koje znaju da neće proći, a vodeći se svojim ličnim i stranačkim ciljevima, ne mareći za državu i građane”, zaključuju iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...