KAKAV DEBAKL NA KRAJU: Najpoznatiji američki Hrvat odbio Donalda Trumpa, rekao je da mu to ne treba...

Najpoznatiji američki Hrvat nikad, inače, nije skrivao da je veliki prijatelj Trumpa, a aktuelni američki predsjednik često se družio i s vlasnikom New England Patriotsa Robertom Kraftom, ali i s bivšim najboljim igračem franšize Tomom Bradyjem.

  • Svijet

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 1

Trener New England Patriotsa Bill Belichick odbio je od Donalda Trumpa prihvatiti Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u, piše "The Guardian".

Belichick, koji se smatra jednim od najvećih trenera u američkom nogometu, kazao je kako je ovu odluku donio nakon upada Trumpovih pristaša u američki Kongres. 

- Nedavno mi je ponuđena prilika da primim Predsjedničku medalju slobode, što mi je laskalo zbog poštovanja prema onome što to predstavlja i mog divljenja prema osobama koje su je ranije dobile. Nakon toga, prošle sedmice je došlo do tragičnih događaja zbog čega sam odlučio da ne želim primiti tu medalju - kazao je Belichick.

- Američki sam građanin s velikim poštovanjem prema vrijednostima naše nacije, slobodi i demokratiji. Također, znam da predstavljam svoju porodicu i tim New England Patriotsa. Jedna od najboljih stvari u mojoj profesionalnoj karijeri dogodila se 2020. kada su, zahvaljujući vodstvu unutar našeg tima, razgovori o socijalnoj pravdi, jednakosti i ljudskim pravima prešli u prvi plan - kazao je. 

Trump je tokom kampanje 2016. godine pročitao pismo Belichicka koji mu je poručio da mu je kampanja bila sjajna tako da bi ovo odbijanje medalje mogao biti hladan tuš za predsjednika na odlasku, piše "The Guardian".

Inače, najpoznatiji američki Hrvat nikad nije skrivao da je veliki prijatelj Trumpa, a aktuelni američki predsjednik često se družio i s vlasnikom New England Patriotsa Robertom Kraftom, ali i s bivšim najboljim igračem franšize Tomom Bradyjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...