MLADEN BOSIĆ OTVORENO: "Sjednica Doma naroda prava je slika vlasti i političkih odnosa u BiH, bitne teme za život građana nisu na dnevnom redu"

U situaciji kada u BiH imamo najveću smrtnost u regionu od Covida-19 i kada nije poznato kada će vakcine doći u BiH, vlast ne raspravlja o tim životnim temama i ne želi da se s tim uhvati ukoštac.

  • Mini market

  • 12. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je da je današnja sjednica Doma naroda "prava slika vlasti i političkih odnosa u BiH", naglašavajući da na dnevnom redu nije bila nijedna značajna tema za život građana BiH te da je glavna tačka bila rasprava o finansijskih izvještajima institucija za 2019. godinu.

– Teme tipa pandemije koronavirusa, migrantske krize ili ono od čega ljudi žive, nisu zanimljive za sadašnju vlast i evidentno je da se javnost naučila na to i da ne očekuje rješavanje problema. Ovakvu situaciju ćemo imati naredne dvije godine, što potvrđuje glasanje o povjerenju Vijeću ministara na jučerašnjem Predstavničkom domu – izjavio je Bosić, piše N1.

Dodaje da u situaciji kada u BiH imamo najveću smrtnost u regionu od Covida-19 i kada nije poznato kada će vakcine doći u BiH, vlast ne raspravlja o tim životnim temama i ne želi da se s tim uhvati ukoštac, kao ni s brojnim problemima kao što su ekonomska situacija u zemlji ili pitanje migranata.

– To je posljedica sprege između kriminala i korumpiranih političara, a primjer za to je kupovina zgrade Uprave za indirektno oporezivanje od 100 miliona maraka u situaciji kada su potrebe za finansijama prisutne na svim stranama – zaključio je Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...