"NISMO BLOKIRALI RAČUN 'AKVANE'”: Iz Poreske uprave Stanivukoviću poručuju da su sve URADILI PO ZAKONU

Nakon informacija da je Poreska uprava RS-a blokirala račun "Akvane", oglasili su se iz ove institucije s obavještenjem u kojem je navedeno da to nije tačno.

  • Ekonomija

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković sinoć je na svom Facebook profilu objavio tu informaciju.

Iz Poreske uprave poručuju da je JP "Akvana", kao i svakom drugom poreznom obvezniku koji ima dospjele, a neizmirene porezne obaveze, nakon opomene, dostavljeno rješenje o prinudnoj naplati dospjelih poreznih obaveza.

– Rješenja o prinudnoj naplati smo tom poreskom obvezniku dostavljali i u 2020. godini, a zbog neizmirenih poreskih obaveza iz te godine – naveli su za "Srpskainfo" u Poreskoj upravi RS-a.

Ističu i da ukupne dospjele, a neizmirene obaveze ovog poreznog obveznika iznose oko 350.000 KM i odnose se na obaveze za poreze i doprinose iz 2020. godine.

Dodali su da ovaj porezni obveznik ima i obaveze po osnovu reprograma iz 2014. godine u iznosu od oko 80.000 KM, čija naplata je prolongirana na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o poreznim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Covid-19, izazvane koronavirusom.

– U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, svaki poreski obveznik koji ima dugovanja može podnijeti zahtjev za odgođeno plaćanje poreskih obaveza, odnosno reprogram, što je osnov za obustavljanje postupka prinudne naplate poreskih obaveza – naveli su u Poreskoj upravi RS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...