ŠOKANTAN PREOKRET NAKON OBDUKCIJE: Filipinska stjuardesa nije silovana ni ubijena - umrla je od puknuća aneurizme!

Jedanaest muškaraca privremeno je optuženo za silovanje i ubistvo 23-godišnje filipinske stjuardese Christine Angelice Dacere, ali obdukcija je pokazala da je stjuardesa umrla od puknuća aneurizme na aorti.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Sharon Dacera, majka 23-godišnje filipinske stjuardese Christine Angelice Dacere koja je nakon novogodišnje zabave pronađena mrtva u kadi u hotelu na Filipinima, odbacila je službeni nalaz obdukcije u kojem stoji da je njezin kći preminula od puknuća aneurizme na aorti, glavnoj i najvećoj arteriji u tijelu čovjeka.

Daily Mail piše da je Dacera u televizijskom intervjuu rekla da ona neće prihvatiti nalaz mrtvozornika. "Za mene, moja je kći bila silovana", rekla je u intervjuu.

alt

Nakon što je 23-godišnja stjuardesa pronađena u mrtva, 11 je muškaraca privremeno optuženo za silovanje i ubistvo. Tri su muškarca uhapšena te nakon toga puštena.

"Ako pogledate njezino tijelo, ako ste majka, zasigurno ćete osjetiti bol koju je moja Christine pretrpjela, međutim moja kći više ne može govoriti jer je mrtva", rekla je Dacera prilikom gostovanja u emisiji Headstart.

"Na njoj su bile prisutne posjekotine i masnice. Kako to da to ne piše u nalazu? Ne mogu prihvatiti rezultate obdukcije koju su napravili. Dogodio se zločin i moja kći je mrtva. Dogodio se zločin", rekla je. "Odgovorni za njenu smrt moraju platiti. Za mene je to pravda."

New Zealand Herald piše da je Ured državnog tužilaštva Grada Makatija rekao da na temelju dosad pronađenih dokaza ne može reći da je Dacera seksualno zlostavljana ili silovana.

Porodica Dacera sada traži da mrtvozornik Filipinske nacionalne policije dobije otkaz jer je, kako tvrde, zbrljao obdukciju. Porodica vjeruje da je Christine Angelica Dacera prije smrti drogirana i zlostavljana.

alt

New Zealand Herald piše da porodica Dacera tvrdi da se Christine tokom novogodišnje zabave osjećala omamljeno te da se žalila da joj je neko u piće ubacio drogu.

"Vjerujemo i da je aneurizma možda bila neposredni uzrok smrti, ali jednako je tako moguće da do puknuća došlo zbog napada", rekao je za The Inquirer advokat porodice Brick Reyes.

Naređeno je da se na Dacerinom tijelu ima izvesti druga obdukcija, a nju će ovaj puta izvesti Nacionalni istražni ured (NBI). Očekuje se da će se rezultati druge obdukcije objaviti do kraja ove sedmice.

alt

Podsjetimo, Dacera krajem 12. mjeseca s tri muška prijatelja i još jednom muškarcem doputovala u luksuzni hotel City Garden u gradu Makatiju kako bi proslavila Novu godinu. Tijekom novogodišnje zabave pridružilo im se još muškaraca. Snimke sa sigurnosnih kamera pokazuju da je Dacera nešto prije ponoći s čašom vina bosa hodala po hodniku hotela te da je bila u društvu trojice muškaraca koji su je dopratili do njezine sobe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...