POGLEDAJTE NOVU BRUKU U ŠPANIJI: Sudija nakon intervencije VAR-a vratio Real Madrid u život, a onda je pokušao isto učiniti u finišu utakmice, ali sve je bilo uzalud

Athletic Bilbao je drugi finalista španskog Superkupa nakon što je sa 2:1 pobijedio Real Madrid, koji tako neće odbraniti trofej, osvojen prošle godine.

  • Sport

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Baski su odigrali fantastično prvo poluvrijeme, nakon kojeg su imali dva gola prednosti, a dvostruki strijelac je bio Raul Garcia.

Užasno prvo poluvrijeme je odigrao Lucas Vazquez, čije su greške kumovale kod oba gola. Prvo je u 18. minuti poklonio jednu loptu, da bi u 38. minuti skrivio penal.

"Kraljevi" su se probudili u nastavku. Napravili su potpunu ofanzivu, malo im je i sreća okrenula leđa, jer je Asensio u dva navrata pogađao okvir gola.

U igru se Real vratio u 73. minuti. Karim Benzema je zabio, a gol mu je priznat nakon konsultacija iz VAR sobe. Potvrđeno je da Francuz nije bio u ofsajdu, i to zahvaljujući milimetrima.

Sergio Ramos je u finišu igrao u napadu, a dobru šansu za izjednačenje imao je u 88. minuti, njegov šut glavom je otišao pored gola.

Na kraju se igralo osam minuta sudijske nadoknade, "Kraljevi" su se nadali penalu duboko u nadoknadi, ali ga nisu dobili nakon što je VAR vijećao nekoliko minuta.

U posljednjim minutama sudija je imao namjeru pokazati na jedanaesterac i tako vratiti Real Madrid u igru i moguće produžetke. No, ni nakon gotovo dvije i pol minute pregledavanja snimka nije mogao pokazati na bijelu tačku i tako pogurati "Kraljeve" u produžetke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...