ODALI GA TRAGOVI U SNIJEGU: Cure detalji potjere za Turčinom osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Zenici

Državljanin Turske Caner Taylan, koji je osumnjičen za ubistvo zeničkih preprodavača deviza Ramiza Odobašića i Arslana Mujića, uhapšen je jučer u Busovači, a samo nekoliko sati ranije u Grabljama u ovoj opštini pronađen je kombi kojim je pobjegao.

  • Hronika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Taylana su pronašli pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona, koji su se priključili potrazi za bjeguncem.

- Osumnjičeni je nakon intenzivne pretrage terena pronađen u mjestu Raško Polje kod Busovače oko 13.45 časova - kazao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić i dodao da je policija nakon pronalaska kombija pažljivo pratila tragove osumnjičenog, nakon čega je otkrivena njegova lokacija. Prema nepotvrđenim informacijama, Taylan je otkriven u šumi kod Busovače.

Osumnjičeni za ubistvo je nakon hapšenja predat MUP-u ZDK, odakle će, nakon kriminalističke obrade, biti predat Kantonalnom tužilaštvu.

Ostavljeni kombi pronađen je nekoliko sati ranije u šipražju na nepristupačnom terenu. Nakon što je izvučen, šlep-vozilom prevezen je na parking MUP-a ZDK, gdje će se uraditi vještačenje.

Svjedoci su u srijedu obavijestili policiju da su u zeničkom naselju Nova Zenica, gdje je pronađeno Odobašićevo tijelo, vidjeli osumnjičenog koji se odvezao bijelim kombijem. Vozilom je upravljala druga osoba, koju policija sumnjiči da je povezana s ubistvom. Kako je iz policije potvrđeno za “Glas Srpske”, potraga za navodnim vozačem je obustavljena te usmjerena za osumnjičenim Taylanom.

Ministarstvo Zeničko-dobojskog kantona je odmah nakon otkrića beživotnih tijela ubijenih, objavilo fotografiju državljanina Turske sa prebivalištem u Zenici te pozvalo građane da im jave bilo kakvu informaciju o bjeguncu.

Tijela ubijenih Odobašića i Mujića pronađena su u srijedu u razmaku od nekoliko sati u Zenici. Najprije je otkriven Odobašićev leš u žbunju nedaleko od poligona za polaganje vozačkih ispita, a naknadno je pronađen i Mujićev leš u dvorištu kuće. Njih dvojica su skoro tri decenije zarađivala za život preprodajući devize na ulazu u zeničku pijacu.

Taylan je, navodno, kobnog dana pozvao Mujićevog brata tražeći od njega da mu promijeni 55.000 eura. Brat ubijenog, prema navodima medija, nije imao taj novac kod sebe te je pozvao Mujića i Odobašića kako bi mu pomogli i zaradili. Špekuliše se da je Turčin organizovao "sačekušu" za dvojicu Zeničana te ih svirepo ubio nožem i opljačkao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...