KRADOM ZA BOLJITAK: Velike promjene u Mostaru, nakon ponovnog prebrojavanja glasova, pokraden i Zlatko Guzin, evo ko je najviše oštećen…

Došlo je do promjene u području Stari grad pa će kandidat PMP-a u Gradsko vijeće umjesto kandidata s liste "Koalicije za Mostar". Probosanske stranke zadržat će 18 osvojenih mandata, s tim da će "Koalicija za Mostar" imati 11, a Bh. blok sedam vijećnika u novom Gradskom vijeću.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Najdrastičnije promjene desile su se, ipak, u rezultatima kandidata unutar samih listi, iako je CIK ponovo prebrojao tek neznatan broj biračkih mjesta.

Novi rezultati koje je objavio CIK, dokazali su da je nekim kandidatima nelegalno dopisivano od 600 do 1.000 preferencijalnih glasova pa su ti kandidati nakon prebrojavanja zabilježili pad od po nekoliko pozicija na listi.

S obzirom na to da je prebrojan manji broj biračkih mjesta, jasno je da bi nakon brojanja svih glasova rezultat nekih kandidata bio slabiji za dvije do tri hiljade glasova. S druge strane, nekim kandidatima unutar lista glasovi su ukradeni, odnosno oduzeti. Tako je kandidat "Koalicije za Mostar" Sergej Šotrić, nakon ponovnog brojanja, za nekoliko stotina glasova povećao svoj rezultat. Šotrić nije sam, CIK je dokazao da je unutar "Koalicije" bio pokraden i nosilac liste, dr. Zlatko Guzin, kojem se rezultat nakon ponovnog prebrojavanja poboljšao za još 500 glasova.

Sve navedeno upućuje na ozbiljne manipulacije u izbornom procesu i da CIK ne smije stati na ovome. Kao jedino pošteno rješenje nameće se to da CIK naredi ponovno brojanje svih biračkih mjesta i utvrdi stvarne preferencije građana Mostara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...