KOALICIJA IZNIJELA NOVE TVRDNJE: “To što Stanivuković radi, može da se uporedi sa Sjevernom Korejom…”

Predsjednik Skupštine grada Banje Luka Mladen Ilić kazao je da je jasno definisano koje su obaveze Skupštine, a koje gradonačelnika.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 2

Gradonačelnik Draško Stanivuković pokušava novom sistematizacijom da pod svoj kabinet stavi Skupštinu grada, rekao je Dragutin Topić u ime koalicije koja ima većinu u gradskom parlamentu.

- Novom sitematizacijom Stanivuković želi da dnevni red koji ustanovi Kolegij Skupštine grada, prije nego što ode u skupštinsku proceduru, dobije paraf njegovog kabineta. To što on radi može da se uporedi sa Sjevernom Korejom – naveo je Topić.

Tražio je od gradonačelnika da javno objavi imena osoba koje umjesto načelnika imaju ovlaštenja da upravljaju odjeljenjima.

– Pozivam ga da bez oklijevanja objavi kojih je to 13 radnika koji su zaposleni u Gradskoj upravi, nedavno je bio višak 20, a sada imamo 13 novih zaposlenih. Ove slučajeve ćemo prijaviti inspekciji i tražiti reviziju – naveo je on.

Igor Šukalo, v. d. sekretara Skupštine grada, kazao je da se došlo u čudnu situaciju, jer gradonačelnik želi da preuzme upravljanje Skupštinom te da je to nemoguće, piše "Srpskainfo".

Predsjednik Skupštine grada Banje Luka Mladen Ilić kazao je da je jasno definisano koje su obaveze Skupštine, a koje gradonačelnika.

– Ovakva situacija je demanti Draška Stanivukovića, koji je izjavio da poštujemo to što je on gradonačelnik, a mi što imamo većinu u Skupštini, a on to ne poštuje – naveo je Ilić.

Pozvao ga je da odustane od ovakvih stvari.

– Ovakve stvari su apsurdne, očekujemo da se obustavi ovakav vid sistematizacije Gradske uprave – kazao je Ilić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...