SULJAGIĆ O SRAMOTNIM MAJICAMA IZ SRBIJE: “Pokažite šta mislite o fašističkoj gamadi koja slavi i profitira na genocidu, okrenite 090 292 011”

Veliki broj građana Srbije osudio je prodaju ovakvih stvari, koje svakog normalnog podsjećaju na 8.372 ubijene žrtve u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine. 

  • Mini market

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 9

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić izazvao je veliki broj reakcija nakon što je objavio da srbijanski sajt 011shop.rs u Beogradu prodaje odjeću na kojima je napisano: "Nož, žica", a što asocira na genocid u Srebrenici, gdje je veliki broj muškaraca, mladića i dječaka ubijen klanjem nožem ili žicom. 

"Najefikasniji način da kažete šta mislite o fašističkoj gamadi koja slavi i profitira na genocidu je da okrenete 090 292 011. Ne morate više od jednom", naveo je Suljagić. 

Na ovom sajtu je navedeno “srpska robna marka rođena u srcu novobeogradskih blokova” te da je u pitanju “brend koji spaja duh tradicije i duh patriotizma s duhom beogradskih ulica”. 

Veliki broj građana Srbije osudio je prodaju ovakvih stvari, koje svakog normalnog podsjećaju na 8.372 ubijene žrtve u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...