SUĐENJE MEHMEDAGIĆU I PEKIĆU: Svjedokinja Amina Ohranović objasnila kako je i po čijem nalogu poslala anonimne prijave protiv Osmice...

Tokom svjedočenja u Sudu BiH, Amina Ohranović ispričala je kako se ona pojavila na snimku nadzornih kamera u poslovnici "BH Pošte" te istaknula da nije znala šta je u kovertama.

  • Društvo

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

"Oštećena sam zbog svega što se dešava, jer je sve ovo kod mene izazvalo stres i nisam navikla na ovu vrstu eksponiranja", izjavila je Amina Ohranović u toku ročišta na suđenju protiv direktra OSA-e Osmana Mehmedagića i službenika Muhameda Pekića.

U toku svog svjedočenja, Ohranović je opisala kako je došlo do toga da se ona pojavi na snimku s nadzornih kamera u poslovnici "BH Pošte".

- Moja najbolja drugarica Mirela Bubalo, s kojom sam bila nerazdvojna četri godine, zamolila me da predam tih sedam koverata. Rekla mi je, kao, da, navodno, nju prate i da ne bi bilo dobro da ih ona odnese. Rekla mi je da se radi o prijavama, ali nisam znala protiv koga su niti njihov sadržaj. To me nije ni interesovalo - kazala je Ohranović.

U toku svjedočenja, kazala je da je razgovarala sa Mirelom Bubalo, kao i s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom nakon što je cijela priča dospjela u medije.

- Mirela mi je rekla da se ne trebam brinuti te da se na slici i ne vidi o kome se radi. Čula sam se telefonom i s gospodinom Čamparom i on mi je, isto, rekao da se ne moram brinuti. Ne znam čiji je bio telefona putem kojeg sam razgovarala - dodala je Ohranović.

U toku današnjeg ročišta svjedočili su i glavni inspektor OSA-e Damir Bevanda, zamjenik direktora OSA-e Trifko Buha i direktor Direktorata za operativno-tehničke poslove i podršku Sakih Vuković, piše "Oslobođenje".

Podjećamo, Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e, i Muhamedu Pekiću, inspektoru, sudi se zbog optužbe da su nezakonito pribavili snimke iz jedne sarajevske pošte na kojima je snimljena ženska osoba koja je predala anonimne prijave protiv Mehmedagića, upućena na više pravosudnih i državnih adresa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...