TOTALNI RASPAD: Pala Vlada Tuzlanskog kantona, premijer podnio ostavku, prije njega vodeći ljudi Skupštine, a ostavka zatražena...

... i od Lejle Vuković, koja je sjela u Vujovićevu stolicu nakon ostavke.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović podnio je ostavku na to mjesto, javlja reporterka N1 Nataša Tadić.

Danas je održana sjednica Skupštine TK gdje je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini TK Dževad Hadžić zatražio da se u dnevni red naknadno uvrsti tačka koja se tiče smjene Kantonalne vlade, odnosno premijera Denijala Tulumovića i ministara obrazovanja i nauke, zatim finansija, kulture, sporta i mladih, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zdravstva te za boračka pitanja.

Nova skupštinska većina zatražila je i smjenu rukovodstva zakonodavnog tijela TK Žarka Vujovića i Borisa Krešića. Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović dao je onda neopozivu ostavku na tu funkciju, a ostavku je dao i njegov zamjenik Boris Krešić. Također, predsjednik Kluba zastupnika DF-a zatražio je smjenu zamjenice predsjednika Skupštine TK Lejle Vuković, zastupnice Saveza za bolju budućnost, zbog, kako je naveo, nezakonitog zakazivanja sjednice Skupštine TK 31. decembra 2020. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...