CURE DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U AUSTRALIJI: Rastrojena Hrvatica djecu je ubila kuhinjskim nožem!

Strašna tragedija dogodila se u australskom gradu Melbourneu, gdje je žena hrvatskih korijena usmrtila svoje troje djece pa presudila i sebi. Tijela dvije kćeri, sina i majke otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

Prema neslužbenim informacijama, porodica Katie Perinović - čije je djevojačko prezime Blažević - možda je iz Banje Luke, a kuća porodice Perinović u kojoj se zločin dogodio, navodno je u vlasništvu njenog supruga Tomislava. Također prema neslužbenim podacima, Katie ima sestru koja stanuje u istom gradu.

Susjedi u predgrađu Tullamarine u potpunom su šoku. Kažu da je Katie u posljednje vrijeme bila depresivna. Prije nekoliko mjeseci dala je otkaz na poslu, gdje je radila kao fizioterapeutkinja.

Tom (Tomislav) Perinović, suprug Katie i otac troje djece, vratio se sa posla i zatekao u kući jeziv prizor: njegova supruga, također australska Hrvatica Katie (42), ležala je mrtva s dječicom Claire (7), Annom (5) i Matthewom (3).

Kako je poslije potvrdila policija, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Katie je ubila djecu pa sebe. Neslužbeno se doznaje da je rastrojena majka djecu izbola kuhinjskim nožem, kojim je na kraju presudila i sebi.

- Moguće je da je žena psihički stradala, jer je teško ovakav lockdown dugo izdržati. Mjere protiv pandemije Covida-19 u Melbourneu su najstrožije moguće. Na dan smo imali samo sat vremena da izađemo iz kuće i nismo smjeli ići dalje od pet kilometara od mjesta stanovanja - rekla je jedna od prvih susjeda.

Kako kaže susjed Freddie, dan ranije, Katie je u rastrojenom stanju došla do njegove kuće i ponašala se čudno. A drugi susjed Daniel Schembri kaže da je manje od 24 sata prije trostrukog ubistva djece Katie pozvonila na njihova vrata i donijela im vrećicu domaćih šljiva.

- Zahvalio sam, ona je samo rekla ‘bye’. U potpunom smo šoku - kaže Schembri.

- Čim su se vjenčali, ona je ostala trudna. Činili su mi se sretni - rekao je.

Sa svim susjedima bili su u veoma dobrim odnosima. Perinovići su bili omiljeni, nikome od susjeda nije jasno šta se dogodilo s Katie Perinović.

alt

alt

alt

alt

trenutak ...