DRAGAN MEKTIĆ KOMENTARISAO JOŠ JEDNU BRUKU TUŽILAŠTVA BiH I GORDANE TADIĆ: "Ni retardiranom konju ne bi palo na pamet da ovo uradi"

Danas je iz Suda BiH saopšteno da je odbijena optužnica Tužilaštva BiH protiv Vahidina Šahinpašića, glavnog inspektora SIPA-e.

  • Mini market

  • 15. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 1

Optužnica je podignuta u decembru prošle godine, da bi zatim od Suda BiH bila vraćena na doradu. No, kako ni tada tužitelji nisu zadovoljili propisane norme i uklonili nedostatke, Sud BiH je optužnicu odbio. 

Mnogi mediji, a posebno novinar Avdo Avdić, su u više navrata upozoravali da Gordana Tadić koristi anonimne prijave za obračun sa političkim protivnicima Dragana Čovića i Milorada Dodika.

"Većina predmeta je formirana na osnovu anonimnih prijava. Istovremeno, nijedan predmet nije formiran protiv bilo kojeg zvaničnika koji su povezani sa strankama Dragana Čovića i Milorada Dodika. Predmeti su formirani protiv Dragana Mektića, Vahidina Šahinpašića, Osmana Mehmedagića, Muhameda Pekića, Selme Cikotića, Bisere Turković, Fadila Novalića, Mirze Hadžiomerovića, Ranka Debeveca, Slađe Čerkeza i drugih", napisao je Avdić u oktobru prošle godine. 

U optužnici protiv Šahinpašića koju je danas Sud BiH odbio stajalo je da se "osumnjičeni tereti da je u noći sa 5. na 6. septembra iste godine u svojstvu v. d. načelnika Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e, u činu samostalnog inspektora, koristio prijetnju, zastrašivanje, obećavao i nudio nedopuštenu korist te prisiljavao J. Š. Đ. da pije alkohol u cilju davanja lažnog iskaza protiv tada v. d. glavnog tužioca Gordane Tadić i tadašnje potpredsjednice VSTS-a Ružice Jukić".

Odbijanje optužnice protiv Vahidina Šahinpašića komentarisao je na svom Twitter profilu i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mekić, protiv kojeg se također vodi proces.

"Ovo su vam optužnice koje podnosi Tužilaštvo BiH na čelu sa Gordanom Tadić. Uglavnom, sve su njihove optužnice na ovaj kalup. Ni retardiranom konju ne bi palo na pamet da ovo uradi. I zato odosmo u p. m.", napisao je Mektić. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...