JOŠ TRI DANA DO INAUGURACIJE: Washingtonu prijete oružani napadi Trumpovih pristalica, protesti bi mogli početi već...

Svih 50 američkih država i Distrikt Kolumbija su u pripravnosti ovog vikenda zbog mogućih nasilnih protesta protivnika inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena koja će biti održana u srijedu.

  • Svijet

  • 17. Jan. 2021  17. Jan. 2021

  • 1

Pripadnici Nacionalne garde iz svih dijelova zemlje upućeni su u Washington kako bi obeshrabrili bilo kakvo moguće ponavljanje nasilja od 6. januara kada je prilikom upada Trumpovih pristalica u Kongres nastradalo pet osoba.

Federalni istražni biro (FBI) je upozorio da bi u prijestolnicama svih 50 država moglo da dođe do marša naoružanih Trumpovih pristalica, prenosi BBC.

U Distriktu Kolumbija zatvoren je kompleks Nacionalne aleje, prenosi Tanjug.

Duž ulica Washingtona postavljene su barikade i povećane su mjere bezbednosti.

Usljed pojačanih mjera bezbjednosti zdanje u kojem se nalazi američki Kongres opasano je metalnim ogradama.

Osim Nacionalne garde, na ulicama Washingtona pojačano je prisustvo policije, dok je najavljeno i da će najmanje 12 metro stanica u širem centru grada biti zatvoreno.

Bidenov tim je već pozvao Amerikance da izbjegavaju putovanja u Washington zbog pandemije Covida-19.

Očekuje se da bi naročito danas moglo da bude protesta, jer su Trumpove pristalice i desničari preko društvenih mreža pozvali na proteste 17. januara i marš u Washingtonu na sam dan inauguracije.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...