KARAMATIĆ SPUSTIO ČOVIĆU: A šta onda znači HDZ-ov slogan “Bez entiteta nema identiteta”?!

Lider HDZ-a Dragan Čović kazao je jučer u razgovor za portal "Klix" kako njegov politički cilj, navodno, nije uspostava trećeg, hrvatskog entiteta ("Da sam ga želio i zagovarao, do sada bih ga imao") nego ravnopravan položaj tri konstitutivna naroda u BiH.

  • Mini market

  • 17. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 13

Predsjednik HSS u BiH Mario Karamatić smatra da je Čović izboio svoj osobni stav koji nije podudaran ni sa stavom HDZ-a ni sa stavom HNS-a. 

– Čović je u toj izjavi jasno naglasio kako govori u svoje osobno ime i u tom kontekstu ta je izjava njegov osobni stav. Deklaracija HNS a ostavlja prostor uspostavi trećeg entieta kroz uspostavu više administrativnih jedinica od kojih je najmanje jedna s hrvatskom većinom – kazao je Karamatić za Bild.ba.

Nije važno, dodaje Karamatić, “bi li to bio Treći, Četvrti ili Prvi entitet”, stvar je, kaže, “dogovora tri konstitutivna naroda” a što je i “stav HNS a”.

Dodaje kako “drugi stav ne postoji i upravo taj stav je jedan od razloga zbog čega HSS aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog narodnog sabora”.

Karamatić je podsjetio i na jedan raniji HDZ-ov slogan.

– S druge strane, ako se dobro sjećam, izborni slogan za jedne izbore HDZ BiH je bio “Bez entiteta nema identiteta”, a barem koliko sam ja upoznat HDZ se kao stranka od toga nikada nije ogradio – dodao je prvi čovjek HSS-a u BiH.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...