MINISTAR POLICIJE SRBIJE O SLUČAJU "ALEKSIĆ": "Ovo se desilo nama, molim sve..."

"...da ne izvlače zaključke da se ovo odnosi na sve prosvetne radnike."

  • Regija

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić, koji je optužen za silovanje, zadržan u policiji, a da je sve dalje na pravosudnim organima.

On je za TV Pink, što prenosi Tanjug, rekao da je policija tu da odradi svoj dio posla koji se tiče istrage, da razgovara sa svima s kojima je potrebno. "Sve što je policija sakupila predaje nadležnom tužilštvu, koje dalje odlučuje, obraća se nadležnom sudu. Sve to ima svoju proceduru", rekao je Vulin.

On je pozvao žrtve svake vrste nasilja da ne čekaju i da prijave nasilnika policiji i da će tako moći da budu zaštićeni. "Svi pomislimo da se to dešava nekom drugom, u drugim zemljama, drugim ljudima. Ovo se desilo nama. Molim sve da ne izvlače zaključke da se ovo odnosi na sve prosvetne radnike, na ljude koji brinu o našoj deci. Ovo je užasan izuzetak i na nama je da se borimo da vinovnici budu kažnjeni, a žrtve zaštićene", naveo je ministar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...