KONAKOVIĆ IZ TREĆEG POKUŠAJA: Lider NiP-a se još jednom oglasio pokušavajući pronaći izgovor za skandal u Općinskom vijeću Novi Grad

"Da su vijećnici 'četvorke' snimali tom famoznom olovkom s kamerom kako su glasali, javno bih podržao takav čin", napisao je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković reagujući na snimak načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 1

“To je čin koji pokazuje ko je završio na drugoj strani i koji su pojedinci naprasno promijenili stav i političke dogovore, a i one koji nisu, bez obzira na ponude. Ta glasanja jesu u pravilu tajna, al’ pod velom takvih tajni rađaju se politički papci koji trgujući utjecajem obezbijede sebi neku sitnu korist. Da sam glasao, svima bih pokazao listić i koga sam zaokružio, jer je to, zapravo, nužno. Vješto je Efendić zaspinovao stvar koja je normalna”, kazao je Konaković.

Istaknuo je kako su “četvorka i PZP na zadnjim izborima osvojili 16 mandata u Novom Gradu – većinu i dogovorili saradnju”.

“SBB je najavio kako neće sa SDA, jedan vijećnik BOSS-a također. Osamnaest ruku, većina je 16. Počele su, naravno, i priče kako su “završene” ruke i pritisci na ljude. Na neke i bez razloga, jer nisu trgovali. Priča o olovci je možda i pomogla da se danas zna ko je preko noći donio odluku da podrži stranu koju je u kampanji napadao i optuživao. Nekoliko transfera se desilo. I danas pričamo jesu li oni koji su glasali onako kako su u kampanji najavljivali, u skladu s dogovorom političkih stranaka i voljom građana, snimali svoju principijelnost. Vrhunski spin. Da jesu, ja bih tražio da to objave i pokažu svima. Mora se priznati Efendiću da je u ovim vrstama “afera” bolji od nas. Snimci, objave, pažnja javnosti. Samo ima jedna razlika, u ovom je procesu on “završavao”. U ovoj je on bio Asim. Završavao i uspio da se jedan dan priča o drugoj strani. Nije k’o u Kumu, al’ jeste k’o u Bondu”, zaključio je Konaković.

Da su vijecnici Cetvorke snimali tom famoznom olovkom sa kamerom kako su glasali, javno bih podrzao takav cin. To je...

Posted by Elmedin Konakovic on Monday, 18 January 2021

Podsjećamo, nakon što je načelnik općine Novi Grad ustvrdio da je su vijećnici "četvorke" glasali olovkom koja ima ugrađenu kameru kao način za kontrolisanje samog čina glasanja, što je neprihvatljivo u demokratskom društvu, oglasio se Konaković koji je pokušao ismijati Efendićeve navode.

"Sve ti halalim! E, čuj glasali olovkom sa kamerom. Prekuc’o!", napisao je Konaković na Facebooku. 

Sve ti halalim! E cuj glasali olovkom sa kamerom  Prekuc’o!

Posted by Elmedin Konakovic on Saturday, 16 January 2021

Kada je Efendić objavio snimak na kojem se zaista vidi kako članovi "četvorke" razmjenjuju olovku s kamerom, oglasili su se iz Konakovićeve stranke Narod i pravda i negirali cijeli slučaj. No, Konaković je očigledno naknadnom pameću postao svjestan šta je naredio/uradio pa se u konačnici oglasio tvrdnjom da je to "normalna stvar".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...