ISPLIVALI NOVI DETALJI SA SASLUŠANJA ALEKSIĆA: Evo šta je sve radio s djecom...

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik škole glume, osim za silovanje, tereti se i za sedam nedozvoljenih spolnih radnji od 2008. do 2020, a poslije saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor. 

  • Regija

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 1

Mika Aleksić, vlasnik čuvene škole glume, osim za silovanje, tereti se i za sedam nedozvoljenih spolnih radnji od 2008. do 2020, a poslije saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor. 

Kako je potvrdila Ivana Rakočević, glasnogovornica tužilaštva, Aleksić se sumnjiči da je navedena krivična djela počinio od 2008. do prošle godine, i to nad šest oštećenih, piše Objektiv.rs

Aleksić je jučer priveden iz stanice policije u tužilaštvo i na saslušanju je negirao izvršenje ovih teških krivičnih dijela.

- Izjavio je da nisu tačni navodi nekadašnjih polaznica njegove škole, tvrdeći da nijednu od njih nije neprimereno dodirivao, a kamoli silovao. Pokušao je da objasni da je imao specifične metode rada s decom, ali je tvrdio da nikada nijednoj devojčici nije naudio. Tvrdio je da je u šoku i da ne može da poveruje u optužbe - kaže izvor.

Poslije saslušanja, on je sproveden u Centralni zatvor nakon što je sud prihvatio prijedlog tužilaštva da mu bude određen pritvor.

Kako je potvrđeno iz Višeg tužilaštva, sumnja se da je od šest oštećenih jedna bila maloljetna, dok je prema ostalim oštećenima krivična djela činio kako dok su bile maloljetne, tako i nakon punoljetstva. 

- Više javno tužilaštvo u Beogradu će provesti dalju istragu. S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage, javnost biti blagovremeno obaveštena - saopćilo je sinoć Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...