ODBILA POZVATI NOVU PRVU DAMU U OBILAZAK OVALNOG UREDA: Melania Trump se oprašta od Bijele kuće

Prva dama Melania Trump objavila je oproštajnu videoporuku dva dana prije odlaska iz Bijele kuće, u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da "nasilje nikad nije rješenje".

  • Svijet

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

"Budite predani svemu što radite. No, znajte da nasilje nije nikada rješenje i neće se nikada moći opravdati", rekla je o nasilnom upadu pristaša predsjednika Donalda Trumpa 6. januara u zgradu američkog Kongresa, pri čemu je poginulo pet osoba. 

U službenom govoru od šest minuta prva dama Sjedinjenih Država tek je nakratko spomenula svog supruga kada je pohvalila porodice američkih vojnika i medicinske radnike koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa.

"Četiri protekle godine bile su nezaboravne", izjavila je Melania Trump (50), nekadašnja manekenka.

"U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući, mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, domoljublja i odlučnosti", kazala je.

Donald i Melania Trump nisu pozvali Joea Bidena i njegovu suprugu Jill na tradicionalni obilazak Ovalnog ureda, što je običaj pri primopredaji dužnosti, te neće prisustvovati ni inauguraciji novog šefa države.

U svojoj oproštajnoj poruci Melania Trump kaže da budućnost pripada "onima koji ne gube iz vida integritet i vrijednosti naše nacije te koriste svaku priliku da pokažu poštovanje prema drugoj osobi i u svakodnevnom životu postupaju ispravno".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...