HARIS SILAJDŽIĆ OTVORENO: "Dejtonski sporazum donio je mir, ali je istovremeno nagradio agresiju i genocid. U vrijeme rastućeg nacionalizma, IZBOR BIDENA DOBRA JE VIJEST"

Silajdžić je dolazak nove američke administracije komentirao uoči inauguracije 56. američkog predsjednika Joea Bidena, koja će biti upriličena u srijedu, 20. januara, a sve velike medijske kuće najavile su prijenos tog svjetskog događaja.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 1

U vrijeme rastućeg rasizma i ekstremnog nacionalizma, izbor Joea Bidena za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država je dobra vijest za cijeli svijet, ocijenio je u razgovoru za Fenu bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić.

Silajdžić je dolazak nove američke administracije komentirao uoči inauguracija 56. američkog predsjednika Joea Bidena, koja će biti upriličena u srijedu, 20. januara, a sve velike medijske kuće najavile su prijenos tog svjetskog događaja.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, Silajdžić napominje da je Dejtonski sporazum donio neophodan mir, ali je istovremeno nagradio agresiju i genocid.

- Gospodin Biden je, istupajući u američkom Senatu, jasno osuđivao agresiju na BiH i zločine nad civilima, kao što je i osuđivao embargo na naoružanje koji je išao u prilog agresoru - istaknuo je Silajdžić.

Međutim, dodao je, danas raspolažemo presudama koje daju za pravo Bidenu, a građanima BiH, također, daju pravo na život u demokratskoj zemlji ravnopravnih građana.

- Genocid ne smije biti ponovo nagrađen. Međutim, potpuno je neshvatljivo da se moguće američke i evropske inicijative presreću ponudama iz BiH koje oživljavaju u Parlamentu BiH odbačeni 'aprilski paket'. Taj paket je odbačen, jer legitimizira rezultate agresije i genocida kao da građani BiH ne zaslužuju nikakvo bolje rješenje i kao da se radi o svetom pravu zločinaca da budu nagrađeni za zločin - zaključio je Silajdžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...