DUO ADILAGIĆ - ISOVIĆ, POTEZ ZA PAMĆENJE: Odrekli su se plate namijenjene zamjenicima predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo, koja je izvanredna

Po aktuelnim platnim razredima, plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3.600 maraka.

  • Mini market

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u utorak 19. januara, nastavak prve konstituirajuće sjednice. U nastavku sjednice kojom je predsjedavao Sejad Đozo, razmatrala se samo jedna tačka, izbor zamjenika predsjedavajućeg Vijeća. Jasmin Ademović je, u ime Komisije za izbor i imenovanja i mandatno-imunitetska pitanja, informisao vijećnike da su navedenoj komisiji dostavljena dva prijedloga za zamjenika predsjedavajućeg, i to Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP), prenosi NAP.

U obraćanju vijećnicima prije izjašnjavanja, Adilagić i Isović su istaknuli da će svoj angažman kao zamjenici predsjedavajućeg obavljati isključivo na volonterskoj osnovi.

"Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe", naglasio je Isović.

Načelnik općine Centar Srđan Mandić podržao je odluku Ire Adilagić i Benjamina Isovića da svoj angažman obavljaju volonterski.

"Vrlo je važno što su se kandidati za zamjenike predsjedavajućeg odrekli primanja. Po aktuelnim platnim razredima, plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3.600 maraka. Sa svim pripadajućim doprinosima i naknadama na godišnjem nivou za tri zamjenika predsjedavajućeg potrebno je 205 hiljada maraka", istaknuo je Mandić.

Nakon tajnog glasanja, Adilagić i Isović su dobili potrebnu podršku vijećnika. Na ovoj sjednici svečanu izjavu je potpisao i preuzeo mandat vijećnika i Dragan Stevanović iz SDP-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...