TRAGOM PTICE DODO: "Dok Dodik kuka i prosi, kao da zaboravlja da je..."

„Dok se širom regiona građani uveliko vakcinišu protiv virusa korona, Republika Srpska i BiH su opet zadnje na redu čekanja i to najviše zbog nemara vlasti, budući da je objavljeno da nije upućen čak niti jedan zahtjev za uvoz vakcina prema zvaničnim institucijama", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  • Politika

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 2

On dodaje da opet, kao proljetos, kada se tek pojavio koronavirus i kada smo u vidu pomoći dobijali čak i stalke za infuziju, na djelu je novo moljakanje Milorada Dodika.

„On kao da zaboravlja da je njegov SNSD vlast u zajedničkim institucijama BiH i u Republici Srpskoj, da su predsjedavajući Savjeta ministara i premijer RS-a takođe iz njegove stranke, kontrolišu sve nivoe vlasti, raspolažu ogromnim budžetima i umjesto da provedu sve neophodne procedure i nabave vakcine, najavljuje da će opet tražiti pomoć od Srbije koja je blagovremeno i odgovorno reagovala da uradi imunizaciju svojih građana na vrijeme.

Ovo je još jedan pokazatelj neodgovornog ponašanja vlasti koja se čak i ne trudi da građanima, po procedurama koje su provele druge zemlje, obezbijede neophodnu zdravstvenu zaštitu u vrijeme pandemije. Ne znaju nabaviti vakcine, ali valjda poučeni dugogodišnjim iskustvom, jako dobro znaju obezbijediti sebi nove limuzine, helikoptere, skupocjene objekte i druge privilegije", ističe Borenović.

(BN TV) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...