HALIL JAGANJAC OTKRIO SVE: "Iz BiH me niko nije zvao, a i to je moja država"

Rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u drugi krug takmičenja na SP-u u Egiptu.

  • Sport

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Hrvati su, nakon remija protiv Japana, ostvarili dva trijumfa, protiv Angole i Katara, te u drugi krug takmičenja prenose tri boda.

Selektor "Kauboja" Lino Červar u roster je uvrstio i 22-godišnjeg Halila Jaganjca, sjajnog beka-šutera i člana Nexea.

Jaganjac je ranije proglašen za jednog od najvećih rukometnih talenata, a "zanat" je brusio u moćnom PSG-u. Nakon toga, sjajne partije je pružao u Metalurgu iz Skoplja.

Bilo je pisanja po medijima da bi Jaganjac mogao i zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, a cijelu priču oko njegovog reprezentativnog odabira ovaj mladi rukometaš je obrazložio u izjavi za 24sata.hr.

"Da, roditelji su mi iz BiH, ali nikad me niko otamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja država, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je 'kaubojsko', rastao sam uz ove rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio, vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku", rekao je Jaganjac u izjavi za 24sata.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...