NAJUPEČATLJIVIJE HALJINE RALPHA LAURENA: Obukao je Melaniju Trump za inauguraciju, bio je glavni dizajner Hillary Clinton, a sad je red na...

Bio je omiljeni dizajner i drugih prvih dama na suprotstavljenim političkim stranama te je odijevao i Michelle Obamu, Nancy Reagan i Betty Ford.

  • Žena

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Legendarni američki dizajner Ralph Lauren dizajnirat će odjelo Joea Bidena za svečanost inauguracije, a njegovu više od pola stoljeća dugačku karijeru obilježile su i nezaboravne haljine koje su slavne dame nosile na crvenom tepihu. Pamtimo ga i kao čovjeka koji je odjenuo Melaniju Trump za inauguraciju njezinog supruga Donalda Trumpa.

Mnogi dizajneri tada su odbili odjenuti novu prvu damu, ali toga se posla rado primio Ralph Lauren, koji je Melaniju Trump odjenuo u haljinu i jaknicu baby plave boje, napravljene od najfinijeg kašmira, piše Zadovoljna.hr.

Iako nikada nije zauzimao strane kada je o politici riječ, Ralph Lauren postao je i glavni dizajner za Hillary Clinton tokom čitave predsjedničke kampanje.

Bio je omiljeni dizajner i drugih prvih dama na suprotstavljenim političkim stranama te je odijevao i Michelle Obamu, Nancy Reagan i Betty Ford. Lauren odijevanje prvih dama Sjedinjenih Američkih Država doživljava kao čast i odgovornost.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 1Gwyneth Paltrow u haljini Ralpha Laurena na dodjeli Oscara 1999. godine (Foto: Profimedia)

Jedna od najpoznatijih kreacija Ralpha Laurena za crveni tepih svakako je ružičasta balska haljina koju je nosila Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 1999. godine, kada je glumica i osvojila zlatnog kipića za ulogu u filmu "Zaljubljeni Shakespeare".

Prisjetili smo se njegovih najupečatljivijih haljina, a razgledati ih možete u fotogaleriji na početku teksta.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 2Priyanka Chopra u kreaciji Ralpha Laurena na Met Gali 2017. godine (Foto: Getty Images)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...