DODIK I CVIJANOVIĆKA U TEŠKIM PROBLEMIMA: SNSD-ovci uputili zahtjev za smjenu Bogdanića optužujući ga za kriminal, reketiranje, nezakonito bogaćenje...

Pismo Dodiku i Cvijanovićevoj poslano je bez znanja Bogdanića.

  • Politika

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 3

Piše: Slobodan Vasković

Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović upućena je, 19.01.2021. godine, Inicijativa za smjenu Dragana Bogdanića sa pozicije predsjednika OO SNSD Teslić.

Incijativa je potekla od velike većine bivših i aktuelnih odbornika SNSD u SO Teslić, te dijela najužeg vrha OO SNSD Teslić, koji predstavljaju veliki broj članova OO SNSD i birača te stranke.

Pismo Dodiku i Cvijanovićevoj poslano je bez znanja Bogdanića.

U pismu Dodiku i Cvijanovićevoj zahtijeva se raspuštanje OO SNSD Teslić i smjena Bogdanića, ali iznose i teške optužbe na njegov račun.

Kreatori pisma otvoreno Bogdanića optužuju za kriminal, zloupotrebe i sklonost nasilju.

Kao razlog za smjenu navode se i kontinuirani neuspjesi SNSD-a da na lokalnom nivou odnese pobjedu, “uprkos ogromnim političkim, ličnim, finansijskim i drugim naporima nas potpisnika i drugih vrijednih aktivista OO SNSD Teslić”. 

“Neuspjeh je tim veći kada znamo u kojoj mjeri ste i Vi predsjedniče i Vi potpredsjednice založili lični kredibilitet da nas podržite i koliku ste pomoć u tom smislu opredijelili”, preciziraju u Inicijativi.

Ističu da je vrijeme da se prizna “ono što je već duže vremena jasno i Teslićanim ali i drugima, da postoji jedan jasan razlog za te neuspjehe i taj razlog se zove Dragan Bogdanić”.

“Od trenutka preuzimanja rukovođenja Opštinskom odborom pa do danas Bogdanić se bavio malo čime osim zloupotrebom položaja predsjednika stranke, poslanika, ministra, a sada poslanika na BH nivou, u svrhu ličnog bogaćenja, promovisanja svojih ličnih poslušnika i kažnjavanja, kroz pritisak institucija sistema, bilo koga ko se usprotivio njegovim akcijama”, ističu autori pisma Dodiku i Cijanovićevoj.

Posebno naglašavaju da je “sve navedene aktivnosti sprovodio grubo zoupotrebljavajući ime predsjednika Dodika, predsjednice Željke, drugih funkcionera, funkcionera policije, drugih uticajnih ljudi bliskih predsjedniku”.

Prema njihovim riječima, Bogdanić je na opisani način, u proteklih gotovo osam godina, maksimalno uvećao svoj kapital, postao multimilioner, “a iz stranke na razne načine otjerao čitav niz mladih i vrijednih ljudi, a Teslićane u ogromnoj većini okrenuo protiv sebe i takve politike koju je vodio”. 

“Da je tako potvrđuju njegovi lični ubjedljivi porazi za poziciju načelnika 2016. i 2020. godine, kao i debakl na referendumu 2019. godine, iako je referendum održan svega nekoliko mjeseci nakon što je SNSD ubjedljivo pobijedio na svim nivoima u Tesliću na opštim izborima. 

To su jasne potvrde da Teslićani nisu protiv SNSD-a, ali jesu protiv ovakvog ponašanja, spletkarenja i reketiranja koje godinama provodi Dragan Bogdanić”, navodi se u zahtjevu velike većine bivših i aktuelnih odbornika SNSD u SO Teslić, te dijela najužeg vrha OO SNSD Teslić.

Potpisnici pisma su ubijeđeni da smjenom Bogdanića “mogu preokrenuti situaciju u Tesliću” i zahtijevaju od Dodika “da u skladu sa svojim statutarnim ovlašćenjima” raspusti OO SNSD Teslić, imenuje povjerenika i omogući “da se u kratkom roku sprovedu statutom predviđene procedure za izbor novih struktura OO SNSD Teslić”. 

“Napominjemo da je Dragan Bogdanić ključni razlog što smo izgubili poziciju načelnika u Tesliću jer je u ličnom sukobu i lično neprihvatljiv za predstavnike koalicionih stranaka u Tesliću. To je razlog i zašto SNSD nije u prilici da sada formira skupštinsku većinu u Tesliću”, optužuju Bogdanića njegovi stranački saradnici.

Još traže što hitniji sastanak sa Dodikom i Cvijanovićevom na kojem bi im prezentovali dokaze da bi Bogdanićev dalji ostanak na poziciji predsjednika OO SNSD Teslić doveo do potpunog urušavanja stranke u Tesliću “i do sukoba koji će nesumnjivo izazvati veliku štetu ugledu i snazi stranke u Tesliću”, ali i u cijelom Regionu.

Oni ističu da bi tajno glasanje o novom predsjedniku OO SNSD pokazalo da Bogdanić nema podršku 90 posto članstva. 

“Dragan Bogdanić bi se mogao suočiti sa optužbama koje daleko prevazilaze političke okvire, jer je nezadovoljstvo njegovim ponašanjem postalo nemoguće držati pod kontrolom”, tvrde potpisnici Inicijative za njegovu smjenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...