JE LI CVIJANOVIĆ SLAGALA DA JE DOBILA ČESTITKU ZA 9. JANUAR?: Krivokapić danas otkrio detalje razgovora sa predsjednicom RS-a

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je nakon zasjedanja Skupštine odgovarao na pitanja medija. Pored ostalog, bio je upitan i za čestitanje 9. januara predsjednici RS-a Željki Cvijanović.

  • Mini market

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 2

"Ne vjerujem u mogućnost da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne potpiše zakone koje je usvojila Skupština", poručio je Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade, nakon današnjeg zasjedanja Skupštine, kojem je prisustvovao.

Krivokapić je novinarima u parlamentu rekao da je teorijski moguće da Đukanović ne potpiše zakone, ali da je on politički iskusan i da se to neće desiti.

“Nisam čestitao 'dan RS'”

Krivokapić je kazao da nije čestitao "dan Republike Srpske", već da je obavio telefonski razgovor.

“Prva osoba koja je meni čestitala bila je predsjednica RS. Osjećao sam moralnu obavezu da obavim razgovor uoči Božića, ali događaji mi nijesu dozvoljavali. Učinio sam to prvi slobodni dan. Nijesam ugrozio Ustav”, rekao je Krivokapić, dodavši da je “čudnovato da i telefonski razgovori predsjednika Vlade postaju zanimljivi”.

Ustavni sud partijska organizacija 

Kritikovao je Ustavni sud zbog zahtjeva Skupštini da u roku od 15 dana odgovori u odnosu na odluku o formiranju Odbora za izbornu reformu, koju je osporila opozicija.

Istaknuo je da je Ustavni sud partijska organizacija.

“Ustavni sud ne može da ucjenjuje Skupštinu i da traži rok od 15 dana za odgovor. U jednom aktu traži rok za 15, a u drugom za 30 dana. Ovo je obračun koii je krenuo posredstvom Ustavnog suda. Sud želi da na izdisaju donese tobože legitimne odluke”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je tražio izjašnjenje o već podnesenoj žalbi na Zakon o energetici.

“Do danas nije od te uvažene institucije dobio bilo kakvu informaciju. A Vlada priprema budžet”, rekao je Krivokapić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...