VUČIĆ UPUTIO SRDAČNU ČESTITKU BIDENU: "Uvjeren sam da će Srbija u vama imati..."

Predsjednik Srbije izrazio je uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bidenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

  • Regija

  • 20. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 3

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, svoju čestitku je uputio novoizabranom predsjeniku SAD Joe Bidenu i pozvao ga da posjeti Srbiju.

- Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsednika SAD, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha, na dobrobit vaše zemlje i svih njenih građana, naveo je Vučić u čestitci.

On je istakao kako duboko vjeruje da će Biden ovu dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, te da su u prethodnom periodu dvije zemlje obilježile važne jubileje iz zajedničke istorije, sjećajući se svijetlih primjera njihovog savezništva na strani istine i pravde.

- Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja, istakao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bidenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje, prenose Nezavisne.

- Zato mi dozvolite da vam uputim poziv da, sada kao predsjednik SAD, posjetite Srbiju, sa nadom da vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lijepom sećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana, navodi se u čestitci Vučića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...