LUDNICA U TURSKOJ ZBOG NOVOG "ZMAJA": Ajdin Hasić top-tema turskih medija, Bešiktaš ima nevjerovatne zahtjeve, dok se on slika u dresu omiljenog kluba iz BiH

Trener istanbulskog velikana Sergen Yalcin u ostatku sezone računa na iskusnije igrače pa je odlučeno da se Hasić posudi u klub gdje bi sakupljao dodatno iskustvo.

  • Sport

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Ekipa Bešiktaša odlučila je da bh. fudbalera Ajdina Hasića (19) pošalje na posudbu.

Turski mediji tvrde da je interes Hasića zaista ogroman i da je mnogo klubova zainteresovano za 19-godišnjeg ofanzivca. Prva je počela pregovore ekipa Yeni Malatyaspora.

Dogovor s ovim timom je spreman, ali zvaničan nije zbog interesantnog razloga. Bešiktaš traži da se u ugovor o posudbi stavi klauzula po kojoj Hasić mora igrati barem 70 minuta u svakom meču.

Sada je na potezu ekipa Malatyaspora, a dok se čeka odgovor, posao je spreman pokvariti Hasićev nekadašnji klub Umraniyespor.

"Imali smo sastanak oko Hasića i sad čekamo. Igrao je ovdje jako dobro prošle sezone, kvalitetan je igrač. Imamo za sada previše stranaca, ali i dalje pregovaramo. Pokušat ćemo sve riješiti", rekao je predsjedniik kluba Tarik Aksar.

Za razliku od Malatyaspora, Bešiktaš je od ovog kluba tražio da Hasić odigra najmanje 11 punih utakmica do kraja sezone.

Interesantni su zahtjevi istanbulskog tima i vidjet ćemo hoće li neko od njih prihvatiti uslove.

Nedavno se Hasić našao u centru pažnje zbog izjave da još od malih nogu navija za Željezničar, a sada je njegov saigrač iz mlade reprezentacije odlučio da ga počasti.

Naime, igrač sarajevskog kluba Eldar Šehić odlučio je da pošalje Hasiću dres Željezničara nakon što je on priznao da navija za klub s Grbavice.

Hasić je ponosno pozirao u dresu svog saigrača iz mlade reprezentacije, što možete vidjeti na fotografiji.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...