DODIKU NEĆE BITI DOBRO: Procurili detalji Bidenovog susreta s Bosancima i Hercegovcima 2007. u Iowi, evo šta je rekao o BiH (VIDEO)

Novi američki predsjednik Joe Biden posjetio je bh. zajednicu u saveznoj državi Iowi tokom predizborne kampanje za izbore 2008., kada je izabran za potpredsjednika SAD-a, a u razgovorima s glasačima bh. korijena otkrio je svoju očaranost prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 6

Odmah po dolasku na lokaciju gdje je održao govor u sklopu kampanje, Biden je kazao kako je proveo mnogo vremena u Bosni i Hercegovini te da se radi o zemlji “veličanstvene ljepote”.

Danas novi predsjednik SAD-a potom je objasnio kako je letio iznad BiH u helikopteru i da je uživao u pogledima koji, kako je istaknuo, oduzimaju dah.

Tadašnji senator iz savezne države Delaware u bh. zajednici dočekan je aplauzima.

“U ovoj bh. zajednici nas je 4.000”, rekao je jedan od predstavnika bh. zajednice i obećao mu pomoć u izborima.

Tokom govora, još jednom je kazao kako je dosta vremena proveo krajem osamdesetih i početkom devedesetih u BiH, za koju je rekao da je topografski jedna od najljepših zemalja u kojima je ikad bio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...