SARAJLIJE OSUMNJIČENE ZA 12 TEŠKIH KRAĐA U BANJOJ LUCI: Kao u filmu, blokirali zaključavanje vozila, a potom krali novac i skupocjene predmete...

Prilikom hapšenja, kod osobe inicijala D. Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Službenici Policijske uprave Banja Luka, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, uhapsili su 16. januara dvije osobe inicijala D. Š. i E. D. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da su počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

Naime, D. Š. i E. D. se sumnjiče da su na području grada Banje Luka u decembru 2020. godine i januaru 2021. počinili ova krivična djela.

Meta napada su bila vozila, na način da su koristili specijalne uređaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećene osobe zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete.

Prilikom hapšenja, kod D. Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

U pretresu stana na području grada Banje Luka i vozila koje su koristile osumnjičene osobe, pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Također, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje su koristile osumnjičene osobe na području grada Sarajeva, a tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri laptopa i jedan mobilni telefon.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci, piše "Hayat".

Nakon završene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izjasnio se da se protiv navedenih osoba dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...