BAŠ JE KRKAN: U beogradskoj agenciji frapirani Dodikom - "Gospođa je bila ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu" (VIDEO)

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik vrijeđao je srpske članove Centralne izborne komisije BiH Vanju Bjelicu-Prutinu i Jovana Kalabu, prenosi beogradska agencija Beta.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 15

On je rekao da "samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici".

"U Srebrenici su poništili srpska biračka mesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao da je "gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte", rekao je on, piše Beta.

Dodik je osudio današnju odluku CIK-a BiH da zbog izbornih nepravilnosti poništi izbore u Srebrenici i Doboju i ocijenio da CIK "nije izabran u skladu sa zakonom i da je donosio nezakonite odluke".

Prema njegovim riječima, poništeni su izbori samo na srpskim biračkim mjestima, ali ne u većinski bošnjačkim.

Povodom odluke CIK-a BiH o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik je rekao da se radi o "izdaji" lidera SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, i o njihovom dogovoru s Bošnjacima "u funkciji bošnjačke politike u Sarajevu koja želi da kreira odnose".

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...