ČAMPARA NAKON SVJEDOČENJA U SUDU BiH: "OSA je prešla u ruke pojedinaca koji se ne bave državom, već progonom i borbom protiv neistomišljenika"

On je po izlasku iz zgrade Suda kazao kako je svjedočenje trajalo 45 minuta.

  • Vijesti

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 1

Na suđenju direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću danas je pred Sudom BiH svedočio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.On je po izlasku iz zgrade Suda kazao kako je svjedočenje trajalo 45 minuta, a kako kaže, potvrdio je stvari za koje i danas misli "da je OSA prešla u ruke pojedinaca koji se ne bave državom, već progonom i borbom protiv neistomišljenika".

"To sam ja osjetio na svojoj koži, a mogu reći da se nakon ovoga sigurno neće dešavati da neko nezakonito iskorištava svoju poziciju, izuzima snimke... Poruka je da mi živimo u demokratskom društvu, gdje svako ima pravo podnijeti prijavu protiv bilo koga, i protiv mene se podnose prijave, i neka se podnose prijave, postoje institucije koje trebaju to ispitati", kazao je on.

Za tvrdnje kako su ovakvi procesi udar na državu, Čampara kaže da su nonsens, piše Klix.ba.

"Pogledajte šta se dešava s Trumpom, bio je predsjednik SAD-a. Nije OSA nikakva posebna institucija u odnosu na zakon ni na Ustav ove zemlje", kazao je Čampara te pozvao sve službenike OSA-e da podnose prijave, a za one koji se boje, on bi to uradio.

"Ako neko misli da je ovo neki jednopartijski ili feudalni sistem, neće mu to proći", nastavio je te dodao kako oni koji nemaju validne diplome, ne mogu obavljati funkcije bez obzira na to kojem narodu pripadaju.

"Nema nedodirljivih, ako imamo nedodirljivih, onda smo mi neka plemenska zajednica. Ovo je strava ako ostanemo u ovakvoj državi, a ja, ipak, vjerujem u pravni sistem. Čim se dešava da imamo suđenje, siguran sam da se praćenje i sataniziranje neće ponoviti. Ovakve stvarti se nisu dešavale u vrijeme Rankovića", kazao je on.

Podsjećamo, Osman Mehmedagić, kao direktor OSA-e, i Muhamed Pekić, kao rukovodilac Odsjeka za cyber sigurnost, optuženi su za neovlašteno dobijanje informacija o pošiljaocu anonimne prijave protiv Mehmedagića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...